Auteur Topic: forum regels  (gelezen 5160 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Beagle

  • Administrator
  • Kapitein
  • ******
  • Berichten: 4.722
  • Geslacht: Man
  • Antwerpen
forum regels
« Gepost op: februari 24, 2010, 16:56:41 pm »
Door deel te nemen aan dit forum, verklaar jij je automatisch akkoord met deze richtlijnen. Deze richtlijnen zijn niet definitief, en kunnen te allen tijde - hetzij op initiatief van de  beheerders, hetzij op verzoek van gebruikers - worden aangepast.

1. Forum regels
A. Berichten moeten geplaatst worden in de daarvoor bedoelde fora. Iedere gebruiker wordt geacht de forum omschrijving te lezen voordat hij of zij een bericht plaatst. Berichten die in meerdere fora worden geplaatst en inhoudelijk het zefde zijn worden verwijderd.
B. Gebruikers dienen hun berichten zo te formuleren dat direct duidelijk is wat ermee bedoeld wordt, ook de titel dient aan te geven waar het bericht betrekking op heeft.
C. Gebruikers dienen hun berichten zo te formuleren dat deze respectvol zijn ten aanzien van de andere gebruikers. Flaming of andere vormen van beledigingen zijn niet toegestaan.
D.  Gebruikers dienen rekening te houden met de soort bezoekers op dit forum. Het plaatsen van aanstootgevende teksten of links, plaatjes etc. wordt niet getolereerd.
E. Racisme - op welke manier dan ook - hoort niet thuis op deze fora, en is grond voor onmiddellijke weigering van de gebruiker die inbreuk pleegt op deze regel. Wij pleiten voor verdraagzaamheid over alle grenzen van rasverschillen, geslachten en/of meningen.
F. Gebruikers zijn verplicht normaal geschreven teksten te plaatsen in hun bericht of onderwerp. Hieronder wordt verstaan dat een gebruiker geen berichten plaats met alleen maar grote getallen emoticons(smiley's), alleen maar extreem grote of extreem kleine tekst of berichten volledig in hoofdletters of breezer taal. Tevens wordt het overvloedig gebruik van leestekens niet gewaardeerd. Hieronder wordt verstaan het herhaaldelijk gebruiken van bijv. !! of ?? tekens.
G. Quoten is alleen toegestaan wanneer dit een functie heeft, niet gerelateerde regels in de quote dienen verwijderd te worden.  Uberquoten is niet toegestaan. Berichten met meer dan 2 quotes van vorige berichten worden verwijderd.
H.. Het forum mag ook niet als chatbox of alternatief voor e-mail gebruikt worden. Berichten die toch duidelijk deze signatuur hebben zullen zonder melding vooraf verwijderd worden. Gebruikers die toch blijven doorgaan worden verwijderd.
J. Spam is onder geen beding toegestaan. Gebruikers die zich schuldig maken aan spamming zullen worden gewaarschuwd en hun berichten worden verwijderd.
K. Dubbel posten is niet toegestaan met andere woorden plaats geen berichten met de zelfde strekking ook niet in verschillende categorieen.
L. De beheerders behouden zich het recht voor om berichten en onderwerpen zonder notificatie aan de gebruiker te verwijderen of te bewerken. Berichten met aanstootgevende, laster, spam etc. worden naar eigen inzicht verwijderd. Het bepalen of iets valt onder deze categorie wordt bepaald door de beheerder en niet door de gebruiker.
M. Geen afbeeldingen linken van andere fora, dit is een ongeschreven wet in de forum wereld. Wij verwijderen de afbeeldingen terstond. Een link naar het andere forum is wel toegestaan.
N. Doorgaan, in een andere thread, op een reeds door de admin of moderator gesloten discussie zal verwijdering uit de gebruikers lijst tot gevolg hebben.
P. Als iemand eenmaal een account heeft, zal deze account niet meer worden verwijderd op vraag van het forum lid zelf.
Q. De topics die het verwijderde lid of gebannen lid heeft staan, worden ook niet meer verwijderd, alleen als het beheer vind dat het geen meerwaarde tot het forum brengt, zullen deze topics worden verwijderd  anders blijven deze staan met uw nicknaam erbij.
R. De postings  bij vraag en aanbod worden na 20 dagen verwijderd.
       
2. Onderschrift / Handtekening
A. Onderschriften mogen maximaal bestaan uit 3 regels tekst, 1 regel tekst is de breedte van een scherm op maximaal 800 pixels breed in middel of normale lettergrootte. De volgende combinaties zijn toegestaan:
B. Tekst lettertype formaten moeten tussen de 9 en 12 pixels hoog zijn. Teksten in onderschriften moeten tevens voldoen aan dezelfde regels als de bericht teksten (1.4/5/6).
C. Links zijn toegestaan mits deze geen commercieel, concurrerend of aanstootgevende sites vertegenwoordigen. Links van dien aard worden verwijderd uit het onderschrift.
D. De grootte van avatars dient beperkte worden tot max. 80 x 80pixels. 10 KB

3. Email en adressen.
A. Het is niet toegestaan op dit forum (een beschermde naam) in een emailadres te gebruiken.
B. Het gebruik van gratis email accounts wordt door ons niet toegestaan. Onder gratis e-mail accounts verstaan wij: o.a. aol / hotmail / gmail / googlemail /freeler  etc.  email adressen.

4. Account / Profiel.
A. Een account op dit  forum is persoonsgebonden en mag onder geen beding uitgeleend of worden gebruikt door een andere gebruiker dan de oorspronkelijke aanvrager.
B. Een account wordt herkend aan een uniek nummer en gebruikersnaam. Een gebruiker mag zijn gebruikersnaam niet laten veranderen, tenzij hier gegronde reden voor zijn.
C. Gebruik van meerdere accounts door één persoon is niet toegestaan. Het laatst geactiveerde account zal worden verwijderd.
D. Dit forum behoud het recht om een inactief account welke tenminste 3 maanden niet is gebruikt zonder notificatie te verwijderen.
5. login
Dit forum is niet het grootste  maar zoals het vanaf het begin gepland is : niet de meeste leden, maar wel graag geïnteresseerde actieve leden is de doelstelling. Wanneer je op sommige forums kijkt en je sorteert de leden op aantal posting dan hou je amper 15 % over die meer dan 1 bijdrage geleverd hebben ! Ook willen we niet een aantal leden die enkel 1 posting doen om zo hun Web-site te promoten of kenbaar te maken."
Daarom hebben wij ook de volgende regel ingesteld

"Geregistreerde leden die minstens een aantal bericht hebben geschreven kunnen ook nuttige bestanden downloaden.
Leden welke geen berichten hebben gedaan ( aantal = 0 of 1 )  of niet actief deelnemen ( laatste maal ingelogd > 180 dagen)  worden op het einde van iedere maand automatisch uit de ledenlijsten verwijderd."


De beheerders.


PS ivm vragen waarom  gebruik van Gratis E-mail  niet is toegestaan:
Dit is ingesteld naar aanleiding van bepaalde spam e.d die op andere fora's van dit type  zijn voorgekomen met dit soort E-mail adressen en waaruit ik mijn lessen heb geleerd en tracht te voorkomen dat dit bij ons ook het geval wordt. De aanmeldingen die reeds gehonoreerd zijn blijven actief, tenzij een account duidelijk overlast veroorzaakt.

Iedereen is aangesloten bij een provider en daar heeft ook één of meer een E-mail adres(sen) en één of meerdere mail box(en).
Het gebruik van gratis E-mail accounts  is dus in princiepe niet nodig en iedereen kan zijn account zo instellen dat het gebruikte E-mail adres niet zichtbaar is voor andere leden. Daardoor is de privacy voldoende afgeschermd voor wie dat wenst

Kan je echt niet anders en wil je registreren met zulke account. zend dan even een mailtje, met wat uitleg, brengen wij dat voor jou in orde.
Ship modelling is not a hobby, it has become a way of live. © Brian King.
Als je ouder wordt, wordt alles slechter, behalve het vergeten, dat wordt steeds beter ...
Geen kennis zonder kunde, Geen kunde zonder Kennis. © Ab Hoving

Grtz Erik